A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın faaliyet programı açıklandı

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın faaliyet programı açıklandı
Türkiye Voleybol Federasyonu, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın heyecan verici 2024 faaliyet programını duyurdu.

Takım, 28 Nisan'da Ankara'da kampa girerek hazırlıklarına başlayacak. Ardından, 10-14 Mayıs tarihleri arasında İtalya Milli Takımı'nın davetlisi olarak Cavalese kentinde düzenlenecek olan turnuvada boy gösterecek.

Milletler Ligi'nin ilk ayağı için hazırlıklarını sürdürecek olan A Milli Erkek Voleybol Takımı, 18 Mayıs'ta Antalya'ya giderek mücadele edecek. Takım, 21 Mayıs'ta Kanada, 23 Mayıs'ta Hollanda, 25 Mayıs'ta Fransa ve 26 Mayıs'ta ABD ile zorlu karşılaşmalara çıkacak.

Japonya'nın Fukuoka şehrinde gerçekleştirilecek olan Milletler Ligi'nin ikinci ayağında ise 1 Haziran'da Slovenya, 6 Haziran'da Polonya, 8 Haziran'da İran ve 9 Haziran'da Almanya ile mücadele edecek olan Ay-yıldızlı takım, uluslararası alanda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için ter dökecek.

PARİS 2024 YOLU AÇILABİLİR

Milletler Ligi'nin son ayağı müsabakaları için 15 Haziran'da Slovenya'nın Ljubljana kentine gidecek olan A Milli Erkek Voleybol Takımı, burada 18 Haziran'da Bulgaristan, 20 Haziran'da Arjantin, 21 Haziran'da Sırbistan ve 23 Haziran'da İtalya ile karşılaşarak grup etabını tamamlayacak.

Milletler Ligi'nin sonuçlarına göre Paris 2024 yolunun açılacağı belirtilirken, Milletler Ligi Finalleri ise 27-30 Haziran tarihlerinde Polonya'nın Lodz şehrinde gerçekleştirilecek. Bu finallerde olimpiyat hakkı kazanan 8 ülkenin dışında en yüksek FIVB sıralama puanını alan ilk 4 ülke, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma şansı elde edecek.

Ayrıca, takım 2026 Avrupa Şampiyonası elemeleri için 24-25 Ağustos tarihlerinde deplasmanda Danimarka ve 29 Ağustos'ta Ankara'da Macaristan ile müsabakalar yapacak. Bu müsabakaların rövanşları ise 2025 yılında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar