A Haber'in kurgusunu İBB kamera görüntüleriyle deşifre etti: Yürümeyen merdivenlerde gerçek ortaya çıktı

A Haber'in kurgusunu İBB kamera görüntüleriyle deşifre etti: Yürümeyen merdivenlerde gerçek ortaya çıktı

İBB’ye ilişkin yapılan yürüyen merdiven sabotajının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Nasıl gerçekmiş gibi gösterildi? Plan nasıl yapıldı? İşte saniye saniye o anlar…

İstanbul’da metronun yürüyen merdivenleri çalışmıyor iddiası ile İBB’ye karşı yapılan haberin görüntüleri gündem oldu. İBB’nin suçlandığı haberde yayınlanan görüntülerin gerçek kamera kaydı ortaya çıktı.

swsws.jpg

A Haber isimli yayın organının çocukları kullanarak yürüyen merdivenleri durdurup sonra aynı çocuklarla röportaj çektiği görüldü.

lilili.jpg

İBB iştiraki Metro İstanbul, yürüyen merdivenlere sabotaj düzenleyenlerle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

31 Ağustos 2023 ve 6 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşen sabotajlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de delil olarak savcılık makamına iletildi.

kkkkkkk.jpg

A Haber’de yayınlanan görüntülerin gerçek kareleri ortaya çıktı. Görüntülerde muhabirin gençlerle konuştuğu, gençlerin yürüyen merdiveni bilinçli olarak durduğu ve sonrası o gençlerle röportaj yapıldığı görüldü.

zzzzzzzs.jpg

AYNI DURAKTA İKİ SABOTAJ

Metro İstanbul’un kamera görüntülerini savcılığa sunduğu sabotajın ilki 31 Ağustos 2023 tarihinde yaşandı.

M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman Metro Hattı’nın Gayrettepe İstasyonunda kimliği belirsiz kişiler yürüyen bandı, saat 16.00 sıralarında tuşlara basarak durdurdu.

İkinci suç duyusu yine aynı metro ve istasyonda gerçekleşen sabotaj nedeniyle yapıldı. 6 Eylül 2023 tarihinde saat 22.00 sıralarında yürüyen bant ile metro istasyonuna inen yürüyen merdiven sabotajcılar tarafından durduruldu.

İlgili Haberler