9 kişinin mal varlığının dondurulması kararı iptal edildi

9 kişinin mal varlığının dondurulması kararı iptal edildi
Hazine ve Maliye Bakanlığı, terör örgütlerine finansman sağladıkları iddiasıyla malvarlıkları dondurulan 9 kişiye yönelik kararları iptal etti. Resmi Gazete'de yayımlanan "Malvarlığının Dondurulması Kararlarının Kaldırılması Kararı" ile ilgili olarak, makul sebeplerin ortadan kalktığı gerekçesiyle bu kararlar yürürlükten kaldırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında aldığı bu kararla, fon sağlanması veya toplanması gibi yasak fiiller ile terörizmin finansmanı suçu sebeplerinin artık geçerli olmadığı belirtildi. Bu nedenle, söz konusu kişilerin malvarlıklarının dondurulması kararları geri alındı.

Kararın uygulanmasına ilişkin detaylar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İptal edilen malvarlığı dondurma kararlarına konu olan kişiler ise Basel Alramo, Zeki Savaş, Ali Akın, Mehmet Ali Şengül, Erdoğan Çakır, Birsen Kars, Hülya Demirer, Sevilay Akyıldırım ve Şerefettin Gül olarak açıklandı.

Bu kararın, ilgili kişilerin haklarına ve itibarlarına ilişkin önemli bir gelişme olduğu belirtilirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın terörizmle mücadele kapsamında aldığı adımların yasal ve makul gerekçelere dayandığı vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar