8 yaşında evlilik görüntüsü büyük infial yaratmıştı Valilik yalanladı

8 yaşında evlilik görüntüsü büyük infial yaratmıştı Valilik yalanladı
Sosyal medyada paylaşılan 8 yaşındaki çocuğun evlendirdiği yönündeki paylaşımlarla ilgili olarak Gaziantep Valiliği'nden yalanlama geldi.

Gaziantep Valiliği, sosyal medyada geniş çapta tepki çeken ve Gaziantep'te gerçekleştiği iddia edilen, 8 yaşındaki Suriye uyruklu iki çocuğun evlendirildiği düğün görüntülerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Görüntüler, çocukların evlendirilmesini göstermesi ve Gaziantep'te çekildiği iddiasıyla sosyal medyada dolaşıma girmişti.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu görüntülerin aslında geçen yıl yurt dışında kaydedildiği ve Türkiye ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığı ifade edildi. Açıklamada, "Sosyal medyada dolaşıma giren ve Gaziantep'te çekildiği öne sürülen görüntülerin, yabancı uyruklu bireylere ait olduğu ve ülkemizle ilişiği olmadığı tespit edilmiştir. Bahse konu görüntülerin geçmişte yurt dışında yaşanan bir olaya ait olduğu ve 2023 yılında paylaşıldığı belirlenmiştir." denildi.

Valilik, görüntülerin yayılmasının ardından kamuoyunda oluşan tepkilere de değinerek, sosyal medyada paylaşılan içerikler konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini ve yanıltıcı bilgilere karşı uyanık olunması gerektiğini vurguladı. Gaziantep Valiliği, olayla ilgili gerçek dışı iddiaların asılsız olduğunu belirterek, konuyla ilgili yanlış anlaşılmaların giderilmesi için bu açıklamayı yaptığını duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar