8 bin ton tıbbi atık bertaraf edildi

8 bin ton tıbbi atık bertaraf edildi
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılında kurduğu Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi, çevreci yaklaşımı ve modern teknolojik altyapısıyla dikkat çekti. Bu tesis, Muğla genelindeki 13 ilçede bulunan sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıkları etkili bir şekilde bertaraf etti.

500 kg/saat kapasiteli olan Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi, her ay ortalama 125 ton tıbbi atığı yüksek basınçlı buhar ile sterilize ederek çevre ve insan sağlığına zarar vermesini engelliyor. Bugüne kadar, tesis tarafından 8 bin 91 ton tıbbi atığın bertaraf işlemi başarıyla gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevreci yatırımları ve sürdürülebilir politikalarıyla tıbbi atıkların doğaya zarar vermesini önlemeyi hedefliyor. 13 ilçede yer alan sağlık kuruluşlarından, lisanslı Tıbbi Atık Toplama ve Taşıma araçlarıyla modern taşıma yöntemleri kullanılarak toplanan atıklar, sterilizasyon tesisinde detaylı bir süreçten geçirilerek zararsız hale getiriliyor.

Tesis, sterilizasyon işleminin ardından atıkları parçalayarak hacmini küçültüyor ve evsel çöp niteliği kazandırarak Menteşe Düzenli Katı Atık Depolama Tesisine yönlendiriyor. 2023 yılı itibarıyla ise bin 515 ton atığın başarılı bir şekilde bertaraf edildiği belirtiliyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkililer, tesisin başarıyla sürdürdüğü faaliyetlerle çevre ve halk sağlığına olan katkısını vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar