78’liler Girişimi Sözcüsü, cezaevinden hastaneye kaldırıldı

78’liler Girişimi Sözcüsü, cezaevinden hastaneye kaldırıldı
Eşi Nimet Tanrıkulu, Can'ın tetkikler sonrası yeniden cezaevine götürüldüğünü söyleyerek, "Hastanede müşahede altında tutulması gerekirdi. Şu an durumunun iyi olduğunu öğrendim. Pazartesi yeniden hastaneye kontrole götürülecek" dedi

78’liler Girişimi Sözcüsü, yazar Celalettin Can cezaevinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonrası Can, Silivri cezavesine gönderildi.

Independent Türkçe'ye Celalettin Can'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi veren eşi Nimet Tanrıkulu, Can'ın bugün göğüs ağrısı ve kol uyuşması şikayeti ile hastaneye kaldırıldığını söyledi. Can'a hastanede bir serum takıldığını bilgisini paylaşan Tanrıkulu, Can'ın yapılan tetkikler sonrası yeniden cezaevine götürüldüğünü belirtti. Tanrıkulu ayrıca, Can'ın ameliyata alındığı iddiasını da yalanladı.

Can'ın daha önce kalp ve damar rahatsızlığı yaşadığını ve bu nedenle operasyon geçirdiğini belirten Tanrıkulu, "Hastanede müşahede altında tutulması gerekirdi. Fakat yeniden cezaevine götürüldü. Şu an durumunun iyi olduğunu öğrendim. Pazartesi yeniden hastaneye kontrole götürülecek" dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nde bir günlük Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği (GYY) kampanyasına katıldıkları için "terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılanan aralarında Celalettin Can, İhsan Çaralan, Ertuğrul Mavioğlu, Hüseyin Aykol, Fehim Işık, Celal Başlangıç, Öncü Akgül ve Faruk Eren’in de bulunduğu 13 gazeteci hakkında Nisan 2019’da ceza verilmişti. (Independent)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar