77 yaşındaki Ajda Pekkan'ın son hali şaşırttı!

77 yaşındaki Ajda Pekkan'ın son hali şaşırttı!
77 yaşındaki ünlü şarkıcı Ajda Pekkan'ın son hali şaşırttı. Estetik operasyonlarla adından söz ettiren başarılı sanatçı, son olarak yüzüne yeni bir müdahalede bulundu.

Yıllara meydan okuyarak gençliğini koruyan 77 yaşındaki Ajda Pekkan, estetik operasyonlarla tanınan bir isim olarak biliniyor. Şimdi ise yaptığı son operasyonla çene ve yanak bölgesindeki değişimle dikkatleri üzerine çekti.

Ünlü Süperstar, çenesini üçgen hale getirerek ve yanaklarındaki sıkılığı artırarak genç görünümünü bir kez daha ortaya koydu.

65b4a7d6c424e166-w1200xh1195.webp

AJDA PEKKAN KİMDİR?

Türk müziğinin efsane isimlerinden biri olan Ajda Pekkan, 12 Şubat 1946 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 1970'lerden itibaren "Süperstar" unvanıyla anılan Pekkan, güçlü kadın figürleri çizdiği şarkılarıyla Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden biri haline geldi. Müzikal kariyerine Los Çatikos grubuyla başlayan sanatçı, Türk pop müziğine damgasını vuran birçok hit şarkıya imza attı.

Beyoğlu, İstanbul'da doğan Pekkan'ın müzik serüveni, 1960'ların başında Los Çatikos grubuyla bir gece kulübünde sahne almasıyla başladı. 1963 yılında Ses dergisinin sinema artisti yarışmasını kazanarak oyunculuk kariyerine adım atan Pekkan, Yeşilçam sinemasına adım attı. Ancak bir süre sonra oyunculuğu bırakarak tamamen şarkıcılığa odaklandı.

Kariyerinin ilk yıllarında ithal besteler üzerine Türkçe sözler yazılarak oluşturulan şarkıları seslendiren Pekkan, Fikret Şeneş'in sözleriyle büyük beğeni toplayan "Kimler Geldi Kimler Geçti", "Palavra Palavra", "Sana Neler Edeceğim", "Hoş Gör Sen", "Sana Ne Kime Ne", "Bambaşka Biri", "Uykusuz Her Gece" ve "O Benim Dünyam" gibi unutulmaz eserlere imza attı.

1990'lı yıllardan itibaren kariyerine yeni bir ivme kazandıran Ajda Pekkan, değişken bir şarkı yazarı kadrosuyla çalışarak "Yaz Yaz Yaz", "Sarıl Bana", "Eğlen Güzelim", "Vitrin", "Aynen Öyle" ve "Yakar Geçerim" gibi pek çok hit şarkıya imza attı.

Süperstar'ın şöhreti sadece Türkiye ile sınırlı kalmadı; 1970'lerde Avrupa'da büyük bir hayran kitlesi edindi ve farklı ülkelerde konserler vererek uluslararası alanda da adından söz ettirdi. Bu dönemde Fransızca bir albüm kaydeden Pekkan, 1980 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti ancak beklentilerin altında bir derece alarak hayal kırıklığı yaşadı.

Ajda Pekkan, kayıtları 15 milyonun üzerinde satan ve tüm zamanların en çok satan şarkıcılarından biri olarak Türkiye müzik tarihine damgasını vurdu. Hem sanatı hem de imajıyla batılılaşmanın önde gelen figürleri arasında gösterilen Pekkan, Devlet Sanatçısı unvanına ve Sanat ve Edebiyat Nişanı'na layık görüldü. Hürriyet gazetesinin Türkiye'nin En İyi 100 Albümü listesinde üç albümüyle yer alan sanatçı, 2016'da The Hollywood Reporter dergisinin Gösteri Dünyasının En Güçlü 100 Kadını listesinde de kendine yer buldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar