Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

75 yıllık serüvende yeni sezon başlıyor

NBA'in başlamasına artık sayılı saatler kaldı. Bu sene NBA'in 75. Yıl dönümü. Seveni ve takip etmek isteyenler için uykusuz gecelerin başlayacağı bu süreç her yıl  izleyenlerini bir şekilde mutlu etmeyi başarıyor.

Her sezon birbirinden ayrı ve özel onlarca hikâye ve ana tanık oluyoruz. Geride bıraktığımız sezonda uzun süre bir akıllarda kalacak birçok ana ve sürprizlere şahit olduk. Phoenix Suns ve Atlanta Hawks'ın beklenenin üzerine gösterdikleri performansları. Sezonun MVP'si seçilen Nicola Jokic'in göz alıcı performansı. Sezona başlamadan önce en büyük favorilerden olarak gösterilen Brooklyn Nets'in yaşadığı sakatlık anları. Ve finalde Giannis Antetokounmpo'nun finaller performansı sonrası kazandığı finaller MVP'si ödülü. Umarım bu sene geçen yıllara göre daha az sakatlığın yaşandığı bir sezon olur

Her sene yeni sezon başlamadan mutlaka flaş oyuncu davranışları yaşanır. Takımında mutuz olup takaslanmak isteyenler, koçuyla anlaşamayanlar, medya ile ters düşenler illa karşımıza çıkar. Bu senede karşımıza NBA'in problem çocuğu Kyrie İrving çıkıyor. Daha önce Cavs ve Celtics'te bize yaşattığı sansasyonel olaylara bir yenisine Brooklyn'de imza attı. Dünyanın düz olduğu demeçleriyle yıllardır gündeme gelen İrving bu seferde Kovid-19 aşısı yaptırmaya karar verdi. Aldığı karar sonrası Brooklyn aşı olana kadar yıldız ismin takımla birlikte çalışmalara katılamayacağını ve maçlara çıkamayacağını duyurdu. Nets'in genel menajeri Sean Marks'de iç saha maçları için Irving'e ödeme yapılmayacağını ilave etmişti. Bu açıklamalar sonrasında İrving ise yaşanan bu gelişmeler sonrası, "Bu Brooklyn Nets, organizasyon, NBA veya politikayla ilgili değil. Bu, yapmak istediğim şeyin özgürlüğüyle ilgili" dedi. Ve bu olaylar sonucunda belki de NBA'in topla en yetenekli oyuncusu bizi aşı olana kadar akrobatik hareketlerinden mahrum bırakacak. Konu İrving olunca sürecin geleceğini kestirmek pek mümkün olmuyor.

Bir diğer olay adamımız ise Ben Simmons. Simmons lige girdiğinden bu yana bir rol kargaşası içinde. Takımdaki diğer yıldız oyuncu Joel Embiid ile sahada kalamama sorunu hem kendisine hem de takımına sık sık zarar veriyor. 2.11 boyunda harika savunmacı iyi bir atlet ve pasör. Bu özellikler kulağa gayet yeterli gelse de Simmons NBA'in topla oynayan oyuncudan beklediği en önemli özelliklerden birini neredeyse hiç karşılamıyor. Şut atıp, sahada alan açmak. Bir türlü geliştirmediği ya da demeyi düşünmediği bu özelliği ona oyun ve mental olarak zarar veriyor. Özellikle Embiid ile sahada kaldıklarında oyun çok sıkışıyor. İzlerken geriliyor bazen insan. Savunmacıları bazen onu direkt pota altında bekleyerek savunuyor. Buda Embiid gibi post skorer bir uzun için kabus senaryosu demek. Yıllardır devam eden bu süreç sonunda Simmons takımdan ayrılmak istedi. Takımın sezon öncesi hazırlık kampına katılmadı. Ama  Ben Simmons'ı takaslamak için beklediği teklifi hiçbir takımdan alamadı. Bir süre belirsizlik içinde devam eden bu karışık süreç geçtiğimiz günlerde Simmons'un geri adımıyla şimdilik sona erdi. Eğer Simmons oyunundaki sıkıntıları ve mental zafiyetini çözemez ise bu sorun yeniden nüks edecektir.

Yeni sezonda benim MVP adayım Luca Doncic. Sakatlık yaşamaz ve takımı olarak galibiyet yüzdelerini artırırlarsa bu ödülü kazanmaya en yakın ismin Doncic olacağını düşünüyorum. Finalist tahmininde bulunmayacağım. Özellikler son yıllarda playoff larda yaşanan sakatlık vakaları favori takımları saf dışı bırakıyor. Öte yandan, NBA'deki Türk temsilcilerimiz içinde başarılı ve sağlıklı bir sezon diliyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları