75 günde yüzde 800 fırladı! Borsa İstanbul'dan flaş karar

75 günde yüzde 800 fırladı! Borsa İstanbul'dan flaş karar
Aradan geçen kısa bir zaman içerisinde %800 yükselen QNB Finans hissesi hakkında Borsa İstanbul'dan flaş bir karar geldi. QNB Finans, 16 Kasım tarihi seans sonuna dek emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görmüş olacak.

75 günde yüzde 800 fırlayan QNB Finans Bank hakkında önemli bir karar verildi. Fiili dolaşım oranı %0,59 olan QNB Finans Finansal Kiralama paylarına yönelik olarak Borsa İstanbul emir iletim kanallarının kısıtlanmasına karar kıldı. Ayrıca yaklaşık 2.5 aylık süreçte %800 oranında yükselmiş olan hisse 130 lira seviyelerinden 1180 liraya kadar çıkmış oldu.

Bunun yanı sıra dolaşımda bulunan pay oranının yalnızca %0,59 olması sebebiyle hissede sert fiyat hareketleri meydana gelebilmekte.


YENİ KARAR: 1 AY BOYUNCA İLETİM KANALLARI KISITLANDI

Borsa İstanbul'un aldığı yeni karara göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında QNB Finans Finansal payları 17/10/2023 tarihli işlemlerden 16/11/2023 tarihli işlemlere (seans başından sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görmüş olacak.

Bu sayede yalnızca aracı kurumla telefon üzerinden irtibat kurulmuş olacak ve bu şekilde alım-satım yapılması sağlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar