700 yıllık meşe ağacı tescillendi

700 yıllık meşe ağacı tescillendi
Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan 700 yaşındaki saplı meşe ağacı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölümü tarafından hazırlanan rapor sonrasında, Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından anıt ağaç olarak tescillendi.

Türkiye’nin birçok coğrafyasında tescillenerek koruma altına alınan ve doğal miras kabul edilen anıt ağaçlar tarihe tanıklık etmeye devam ediyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kübra Yıldız Altın, tescillenen anıt ağaç hakkında İhlas Haber Ajansına yaptığı açıklamada, “Dedebağ mevkiinde bulunan bu anıt ağacımız saplı meşe ağacı. Saplı meşe ağacı uygun şartlar altında 30-40 metre boy ve 2 metre çap yapabilmekte. Özellikle bin yıl yaşayabilen bu meşe türü Anadolu’nun farklı noktalarında da bulunmaktadır” dedi.

Altın, “Bu meşe ağacının tescil raporu hazırlandı. Bölge komisyonundan tescil ağaç olarak tescillenmesi yönünde uygundur kararı alındı. Bu meşe ağacının boyu yaklaşık 28 metre, tepe çapı 24 metre, iki gövde üzerine büyüyen ağacın tek gövde boyu da 4 metredir. Yaptığımız incelemelerde yaşının da 700 yaşında olduğu tescillendi" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar