70 kişinin oturduğu 66’sının öldüğü binadan sağ kurtuldu

70 kişinin oturduğu 66’sının öldüğü binadan sağ kurtuldu

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yıkılan binanın enkazı altında 56 saat boyunca kızıyla beraber kalan anne, şimdi konteyner kentte hem çalışıyor hem de çocuğuna bakıyor.

Onikişubat ilçesine bağlı Hayrullah Mahallesi'nde bulunan Bedir Apartmanı'nda yaşayan Hatice Yalçimin, deprem sırasında kocası Mustafa ve 3 yaşındaki kızı Fatmanur ile enkaz altında kaldı. Yalçimin, kurtarıldıktan sonra yaptığı açıklamada, kızının "Anneciğim korkuyorum" sözlerinden sonra 56 saat sonra enkazdan çıkarıldıklarını ve binada bulunan 70 kişiden 66'sının hayatını kaybettiğini belirtti.

kk.jpg

Yalçimin, "Biz 6 Şubat depreminde Hayrullah Mahallesi'nde, balık pazarının karşısında bulunan Bedir Apartmanı'nda oturuyorduk. Binamız 7 katlıydı fakat üst kat alt kat depo alanları olduğu için 10 kat oluyordu. Kızım, eşim, ben ve eşimin ablası 4 kişi yaşıyorduk. Biz 3. katta otuyorduk. Olduğumuz binada 70 kişi vardı ve depremde 66 kişi vefat etti. Oradan kurtulan bizdik ve bir kişinin daha çıktığını söylemişlerdi fakat onun da ellerinin ve kollarının olmadığını söylemişlerdi. O binada kocamın kız kardeşinin ayağına kolon düştüğü için ayağını kesmek zorunda kaldılar" dedi.