6G'de heyecanlandıran adım: En uzun bağlantı kuruldu!

6G'de heyecanlandıran adım: En uzun bağlantı kuruldu!
NASA ve ABD Hava Kuvvetleri, 6G internet için bir iş birliği yaptı. Araştırmacılar terahertz aralığını kullanarak bilgiyi iki kilometre ilerletti.

Dünyanın birçok ülkesinde 6G teknolojisinde öne geçmek için çalışmalar çeşitlendiriliyor. Bu çalışmaları gerçekleştirenler ülkelerden biri de ABD. NASA ile iş birliği yapan ABD, bilgiyi iki kilometre ilerletti. Bu bilgi bugüne kadarki en uzun iletim olarak kayda geçti.

Terahertz kavramı, 5G''nin 71 gigahertz sınırını aşan, 100 gigahertz''in üzerindeki bir dizi frekansı tanımlamak için kullanılıyor. Söz konusu aralık, kablosuz 6G internetin icat edilmesinin anahtarı olarak kabul ediliyor.

6G FREKANSLARI, ENGELLE KARŞILAŞTIĞINDA YAVAŞLAR

Terahertz bandında sinyal göndermenin mümkün olduğu, önceki çalışmalarda kanıtlanmıştı. Ancak bu gönderimi uzak mesafeler arasında gerçekleştirmek mümkün olmamıştı. Her ne kadar bu durum heyecan verici olsa da çözülmesi gereken birkaç sorun var. Her şeyden önce, bu terahertz frekansları, engellere karşı 5G''den daha hassastır. Kısacası 6G frekansları, herhangi bir engelle karşılaştığında oldukça yavaşlar. Bu nedenle araştırmacılar, bu teknolojinin cep telefonlarına ulaşmadan önce uydu iletişimimde kullanılabileceğini ve kırsal toplulukları kablolara bağlı olmayan daha iyi bir altyapı ile birbirine bağlayabileceğini düşünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar