Türkiye'de büyük stad hamlesi

Türkiye'de büyük stad hamlesi
Türkiye'de herhangi bir büyük turnuvayı düzenlememesine rağmen 30 stadın inşasıyla ilgili aynı hamlede bulunuyor.

Türkiye'de büyük stad hamlesi

Türkiye'de futbol, son yıllarda arka arkaya açılışları yapılan modern statlarıyla farklı bir çehreye bürünüyor.

Birçok şehirde taraftarların rahat bir şekilde takımlarını destekleyebileceği, UEFA standartlarındaki statlar ardı ardına kapılarını açıyor.

26 FARKLI ŞEHİRDE 30 STAT

Türkiye'de son 3 yılda 26 farklı şehirde 30 stat için çalışma yapılırken, bunların 10'u tamamlandı, 9'u bitme aşamasına geldi, 4'ünde ise inşaat çalışmaları devam ediyor. Kalan 7 stadın yapımına da kısa sürede başlanacak

Mersin, İstanbul (2), Konya, Afyonkarahisar, Antalya, Bursa, Sivas, Eskişehir ve Trabzon'da statlar tamamlanırken, Batman, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Diyarbakır, Sakarya, Samsun, Hatay ve Manisa Turgutlu'da ise statların 2017'de açılması planlanıyor.

Adana, İzmir Karşıyaka, Giresun ve Manisa Akhisar'da stat inşaatları devam ederken, Ankara, Çorum, Edirne, Elazığ, İzmir Göztepe, İzmir Alsancak ve Ordu'da ise stat inşaatlarına kısa süre içinde başlanacak.

Ülkenin birçok farklı noktasında yapımı süren statlar, inşa edildikleri şehirlerin sosyal hayatına da renk katacak. Yalnızca futbol sahası olarak planlanmayan statlarda, konser, kongre ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenebilecek. 

BAKAN KILIÇ: "TOPLAM MALİYET 3 MİLYAR 400 MİLYON LİRA"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yeni statlar ile Türk futbolunun çehresinin değişeceğini belirterek, "Toplam maliyeti yaklaşık 3 milyar 400 milyon lira olan 30 stat projesinde önemli gelişmeler kaydettik.

Daha önce de sıklıkla dile getirdiğim gibi, dünya üzerinde şu anda tek bir hamleyle 30 stadyumu inşa eden başka bir ülke yok. Bunların bir kısmı tamamlandı ve kullanıma açıldı, bir kısmında da artık sona doğru yaklaşılıyor." dedi.

Bakan Kılıç, yeni yapılan statların 2 haftada 1 kez maç oynanan yapılar olmayacağının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bunlar yaşayan stadyumlar olacak. Statların tribün altları olarak adlandırdığımız alanlardan salonlar üretilecek.

Aynı zamanda stadyumlarımızı kafeler, restoranlar gibi sosyal alanların yanı sıra, spor malzemesi ticaretinin yapılabileceği mağazaların, sosyal faaliyetlerin yapılacağı mekanların bulunduğu birer kompleks olarak düşünüyoruz.

Bu sayede stadyumlarımızı amatör sporlara yoğun hizmet verecek birer yapı olarak tasarlıyoruz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar