63 yıldır yapılıyordu: Almanya'da gece uçakla mektup taşıma uygulaması son buldu

63 yıldır yapılıyordu: Almanya'da gece uçakla mektup taşıma uygulaması son buldu
Alman Posta İdaresi (Deutsche Post), ülke içinde gece uçakla mektup taşıma uygulamasına son verildiğini duyurdu.

Deutsche Post'un yaptığı açıklamada, Kuzey ve Güney Almanya arasındaki gece uçuşlarının 28 Mart gecesi sona erdiği belirtildi. Bu tarihten itibaren mektupların taşınmasında kara yolunun tercih edileceği ifade edildi.

Açıklamada, Stuttgart-Berlin, Hannover-Münih ve Hannover-Stuttgart gibi rotalarda hava yoluyla taşınan mektupların artık sadece karayoluyla taşınacağı vurgulandı. Bu adımın, Deutsche Post'un karbondioksit emisyonunu yüzde 80'den fazla azaltacağı belirtildi.

DHL Group'un Posta ve Paket Bölümünün Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Marc Hitschfeld, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu değişikliğin geçmişe hem üzüntü hem de mutlulukla bakıldığını belirtti. Hitschfeld, iklim değişikliği ile mücadele döneminde mektupların uçakla taşınmasının haklı gösterilemeyeceğini ifade etti.

Almanya'da mektupların hava yoluyla taşınmasının sona ermesinin çevre için olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Hitschfeld, bu kararın bir dönemin sona ermesi anlamına geldiğini kaydetti.

Almanya'da mektupların hava yoluyla taşınması uygulaması 1 Eylül 1961'de başlamıştı. Deutsche Post, 1996 yılında 26 uçakla 45 noktaya 430 ton mektup taşırken, son dönemde bu rakam 6 uçağa ve 53 tona gerilemişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar