63 yaşındaki KOAH hastası Salman Boynueğri yeniden hayata bağlandı

63 yaşındaki KOAH hastası Salman Boynueğri yeniden hayata bağlandı
Elbistan'ın kıymetli sakinlerinden, KOAH hastalığıyla mücadele eden 63 yaşındaki Salman Boynueğri, sağlık sorunlarına İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde çare buldu. Yeni nefesine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Boynueğri, "Artık rahatça nefes alabiliyorum. Çok mutluyum" dedi.

KOAH hastalığıyla mücadele eden 63 yaşındaki Salman Boynueğri, yıllardır nefes darlığı çekiyordu. Ancak İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde Prof. Dr. Hakkı Ulutaş ve ekibinin gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla artık rahat nefes alıyor. Boynueğri, şu ifadelerle mutluluğunu dile getirdi: “Nefes alıp veremiyordum, Bir arkadaşımızın vasıtasıyla, Hakkı Ulutaş ile tanıştım. Hakkı hocam, ameliyat olmamı söyledi. Ona ve ekibine güvenerek kabul ettim. Şimdi çok iyiyim. Nefes darlığım geçti, yeniden nefes almaya başladım. Çok mutluyum.”

aw180939-02.jpg

Prof. Dr. Hakkı Ulutaş ise, Boynueğri'nin tedavisi hakkında şu bilgileri verdi: “KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) şikayetiyle gelen hastamız Salman beyi ‘Bronkoskopi’ yöntemi ile ameliyat yaptık. Bronkoskopi, burun ya da ağızdan girilerek solunum yollarından görüntülenme işlemidir. Esnek ışıklı kameralı yöntemlerle, ‘amfizemli’ dediğimiz ölü olan akciğeri kısımlarına ters sarman yerleştirerek, akciğeri büzüyoruz ve sağlam akciğerin ortaya çıkmasını sağlıyoruz. Böylece nefes darlığı şikayetinin azalmasını sağlıyoruz.”

Tedavinin başarılı olması için hastaların sigara kullanımına dikkat etmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, “KOAH hastalığı ilerleyen bir hastalıktır. İlerledikçe hastalara ilaçlar yetmeyecek ve oksijene bağımlı hale gelecekler. Bizim buradaki amacımız o aşamaya gelmeden önce hastalığın ilerleyişini durdurmak ve hastanın yaşam performansının artmasını sağlamak. Hasta sigara kullanıyorsa, mutlaka sigara kullanımını sonlandırması gerekir” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar