6 yaşındaki kız çocuğa cinsel istismarda flaş gelişme: Babasının ve babası yaşındaki eşinin cezası ne oldu

6 yaşındaki kız çocuğa cinsel istismarda flaş gelişme: Babasının ve babası yaşındaki eşinin cezası ne oldu
Türkiye gündemine bomba gibi düşen 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasının bugünkü duruşmasında karar çıkmadı. Sanık Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in tutukluluklarının devam etmesine karar verildi.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel''in 6 yaşındaki kızının dini nikahla evlendirilip cinsel istismara uğramasına ilişkin davada karar bugün de çıkmadı, dava 5 Haziran’a ertelendi.  Mahkeme, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel''in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

DHA''da yer alan habere göre İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevinden getirildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Ayrıca sanık tarafının getirmiş olduğu tanıklar mahkemede dinlendi.


DURUŞMA 5 HAZİRAN’A ERTELENDİ
Yaklaşık 2 saat süren duruşmanın ardından mahkeme savcısının izinli olması ve yerine geçici savcı gelmesinden dolayı duruşma 5 Haziran saat 09.30''a ertelendi. Ayrıca mahkeme tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel''in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.


H.K.G. ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklama talep edilmişti. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama emri çıkarılmasına karar vermişti.


Daha sonra 2 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli 15 Aralık 2022''de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar