6 yaşında ama 40 yıllık profesörlere taş çıkartır! Yok böyle bilgi

6 yaşında ama 40 yıllık profesörlere taş çıkartır! Yok böyle bilgi

Kayseri’de anaokuluna giden 6 yaşındaki Demir Ünal, tarih bilgisiyle görenleri şaşkına çeviriyor.

Şehit Hakan Bayram Anaokulu’nda eğitim gören Demir Ünal, Osmanlı tarihine olan derin ilgisiyle biliniyor. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse’ye Osmanlı tarihini eksiksiz anlatan Demir, müdür ve öğretmenlerinden büyük alkış aldı. Karaköse, Demir’in İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Evreni Keşfediyorum’ projesinde yer aldığını ve tarih konusunda üstün bir yetenek sergilediğini belirtti.

78.jpg

6 yaşındaki Demir Ünal, tarih bilgisiyle dikkat çekerken, en büyük hedefinin tarihçi İlber Ortaylı ile tanışmak ve onunla tarih sohbeti yapmak olduğunu ifade etti. Demir, "İlk olarak videolar izledim ve daha sonra bu ilgim arttı. Kültürümüzü ve tarihimizle ilgili bilgileri öğrenmek beni mutlu ediyor. Hedefim, İlber Ortaylı ile tanışmak ve onunla tarih sohbeti yapmak" dedi.

aw224914-02.jpg

Demir’in annesi Gamze Ünal, oğlunun tarih bilgisinin birçok kişiden fazla olduğunu belirterek, "Demir’i bu konuda çok fazla yönlendirmedik, kendi ilgisiyle gelişti. Atatürk’e büyük bir ilgisi vardı ve bu ilgi, Osmanlı tarihine yöneldi. Tüm videoları izledi ve yetmedi, ikinci turu tamamladı. Küçük yaşına rağmen Osmanlı’ya olan ilgisi çok fazla" şeklinde konuştu.