6 ilde eğitime ara verildi! İşte o iller...

6 ilde eğitime ara verildi! İşte o iller...
Ülkemizin birçok bölgesinde etkili olan olumsuz hava koşulları, özellikle kar yağışı ve soğuk hava, eğitimde aksamalara yol açtı. Hakkari, Şırnak, Van, Bitlis, Bingöl ve Sivas gibi illerde ise eğitime bir gün ara verildi.

Hakkari'de, olumsuz hava koşulları nedeniyle yüksek öğretim kurumları hariç okullar bugün tatil edildi. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentin genelinde gece saatlerinde başlayacak yoğun yağışların sabah da devam edeceği belirtilerek, sel riski başta olmak üzere çığ ve taşkın ihtimalinin göz önünde bulundurulduğu vurgulandı.

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. Akıncılar Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verildiği ifade edildi.

Şırnak Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Beytüşşebap ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, Uludere ve Cizre ilçelerinde de sağanak nedeniyle bugün tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime ara verildiği bildirildi.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde ise yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı ile köy okullarında eğitime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı. Bahçesaray Kaymakamlığı tarafından yapılan duyuruda, vatandaşlara önemle duyuruldu.

Bitlis'te de olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildiği belirtildi. Bingöl genelinde de sabah erken saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta tarafından duyuruldu.

Kamuoyuna yapılan bu duyurularla, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları ve eğitimde yaşanan aksamalardan dolayı öğrencilerin mağdur olmamaları amaçlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar