6 ilde dolandırıcılık operasyonu: 16 gözaltı

6 ilde dolandırıcılık operasyonu: 16 gözaltı
Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Sosyal medya platformlarında sahte ilan vererek dolandırıcılık ve şantaj yaptıkları iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan 17 şüpheliye yönelik yapılan operasyon, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edildi.

Başsavcılığın talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri vasıtası ile nitelikli dolandırıcılık", "şantaj", "kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması" suçlamalarıyla 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon, Kahramanmaraş, İstanbul, Mersin, Osmaniye, Kayseri ve Hatay'da tespit edilen 21 adrese yönelik düzenlendi. Operasyon neticesinde 16 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka kartı, hard disk ve tablet ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, ikametinde bulunamayan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Soruşturma kapsamında elde edilen delillerle birlikte şüphelilerin yargılanmaları için adli süreç başlatılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar