56 yıldır kimliksiz yaşayan adam kimlik mücadelesi veriyor: Nikah kıyamıyor, işe giremiyor, sürekli nezarete giriyor!

56 yıldır kimliksiz yaşayan adam kimlik mücadelesi veriyor: Nikah kıyamıyor, işe giremiyor, sürekli nezarete giriyor!
Gaziantep’te yaşayan 56 yaşındaki Mehmet Karataş'ın kimlik mücadelesi duyanları şaşırtıyor. Karataş, tüm hayatını kimliği olmadan geçirdi.

Gaziantep’te ikamet eden Mehmet Karataş, kimlik sebebiyle hayatında onlarca zorluk çekiyor. Kimliği olmadığı için tedavi dahi olamayan ve pek çok işlemi yaptıramayan Karataş, askerlik yapmadığı gibi rahatsızlandığı zaman hastaneye de gidemiyor. Hastalık durumlarında çocukları adına yazılan ilaçlarla tedavi olabilen Karataş'ın seneler önce babasıyla annesinin bilinmeyen sebeplerden dolayı ayrıldığı, bu sebeple kimliği çıkarılamadığı biliniyor.

56 yaşındaki Mehmet Karataş, bu sorunu çözmek için pek çok yer dolaştı ancak her defasında eli boş döndü. Son olarak DNA testi yaptırması istenen Karataş, test sonrası da kimliğine kavuşamadı.

"NE NİKAH KIYABİLİYORUM, NE İŞE GİREBİLİYORUM"

“Bu yaşa kadar hiç kimliğim olmadı." diyen Karataş, "Evliyim, eşim ve 7 çocuğum var ama ne resmi nikah kıyabiliyorum ne de çocuklarımı kendi nüfusuma alabiliyorum. Kimliksiz işlem ve sigorta yapılamadığı için bir işe de giremiyorum. Yani mümkünse ben de herkes gibi kimliğim olsun istiyorum” şeklinde konuştu.

"ASKERE GİDEMEDİM, SÜREKLİ NEZARETHANEDE YATIP ÇIKIYORDUM"

Kimliğinin dönemin koşulları sebebiyle babası tarafından çıkarılamadığını söyleyen Karataş, “Kimliğim olmadığı için askere de gidemedim. Hep kaçak gezdim, nereye gidersem yakalanıyordum, 3 gün nezarethanede yatıp çıkıyordum." dedi.

"Polis memurları bana kimliğimi soruyorlardı, ben de olmadığını söylüyordum." diyen Karataş, "Ardından karakola gidiyorduk ama benim suçum yoktu. Zamanında kimliğimi çıkarmamış. Ondan sonra da ne yaptıysam kimliğimi çıkaramadım. Ben kimliğimi çıkarıp çocuklarımı üzerime almak istiyorum. Yani çocuklarımın kayınpederimin nüfusuna kayıtlı olmasını istemiyorum. Çocuklarım da bu yüzden bana kızıyorlar, ‘biz senin üzerine olmak, senin soyadını taşımak istiyoruz’ diyorlar” şeklinde isyanını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar