55 bin ek öğretmen ataması için harekete geçildi: MEB'den açıklama ne zaman?

55 bin ek öğretmen ataması için harekete geçildi: MEB'den açıklama ne zaman?
Eğitim Fakültesi veya öğretmenlik yapmaya müsait bir bölümden mezun olduktan sonra formasyon alarak eğitime başlamayı bekleyen öğretmen adayları atama için tekrar harekete geçti. Sosyal medya üzerinden seslerini duyuran eğitimciler ek 55 bin atama taleplerini iktidara ulaştırmaya çalıştı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Öğretmen adayları atama için taleplerini duyurmaya çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı''nın özellikle deprem bölgesi için duyurduğu 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonrası sayıyı 100 bine tamamlamak istediklerini duyuran öğretmen adayları ilave 55 bin daha atama için harekete geçti.

ÖĞRETMENLER 100 BİN İÇİN EK 55 BİN ATAMA İSTİYOR

Atama konusunda yıllardan bu yana farklı sorunlarla karşılaşan öğretmenler, taleplerini her defasında başta Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer olmak üzere iktidar temsilcilerine duyurma girişiminde bulundu.

TWİTTER''DA HAREKETE GEÇTİLER

14 Mayıs seçimlerinin yaklaşmasıyla taleplerinde bir sonuç alabilen öğretmen adayları 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonucunu elde etti. Ancak atama sayısının 100 bine tamamlanması için harekete geçen öğretmen adayları sosyal medya platformu Twitter üzerinden #ÖğretmenEk55BiniBekliyor etiketiyle seslerini duyurmaya başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar