50 yıl sonra yeniden! NASA, insanlı Ay görevi için tarih belli oldu!

50 yıl sonra yeniden! NASA, insanlı Ay görevi için tarih belli oldu!
NASA, 50 yıl sonra yeniden insanlı Ay misyonunu başlattığını, Artemis II Ay görevinin bir parçası olacak dört astronotu duyurdu.

Artemis II mürettebatı NASA tarafından açıklandı. Buna göre Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Hammock Koch ve Kanada’nın uzay kurumu CSA’dan Jeremy Hansen ekibe dahil edildi. Bu mürettebat, Orion MPCV uzay aracı kullanılarak Ay’a götürülecek.

Kasım 2024’te başlatılması planlanan insanlı Ay misyonu, efsanevi Space Launch System (SLS) kullanılarak gerçekleştirilecek. NASA, uçuşun 10 gün sürmesini ve ardından Orion MPCV uzay aracının Ay’a iniş yapmasını bekliyor.

Artemis II misyonunun başlıca hedefleri arasında insanların uzayda yaşaması için gereken şeyleri araştırmak bulunuyor. Mürettebat, uzay aracının yaşam destek sistemlerinin çeşitli kontrollerinin yanı sıra bir dizi bilimsel araştırma gerçekleştirecek.

Görev 50 yıl sonra bir ilki temsil ediyor olsa da, mürettebat ekibinde de bazı ilkler bulunuyor. Buna göre Ay’a ilk kez kadın, beyaz olmayan kişi ve Kanadalı gönderilecek. NASA’ya göre bu misyon “bilimsel keşifler, ticari, endüstriyel ve akademik ortaklıklar ve Artemis Kuşağı” için yeni fırsatlar anlamına geliyor.

Artemis II misyonu, insanlı uzay araştırmaları için heyecan verici bir gelişme olacak. 50 yıl sonra Ay’a yapılan ilk insanlı olmasının yanı sıra, insanlığın uzaydaki hedefine ulaşma yolunda önemli bir adımı temsil ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar