5. tur müzakereler sona erdi | Ukrayna'dan ilk açıklama

5. tur müzakereler sona erdi | Ukrayna'dan ilk açıklama
Rusya'nın Ukrayna topraklarına askeri müdahalesi 20'inci gününde de devam ederken Rusya ve Ukrayna heyetleri bugün 5. tur müzakereler için video konferans yöntemiyle toplandı. 5. tur müzakerenin sona ermesinin ardından açıklama yapan Ukrayna heyeti, "Uzlaşı için umut var" dedi.
Rusya''nın Ukrayna topraklarında 24 Şubat''ta başlattığı işgal, 20''inci gününde de devam ederken bir taraftan da heyetler arasındaki ''barış'' görüşmelerinde de 5. tur sona erdi. Bugün 5''inci kez video konferans yöntemiyle toplanan Rusya ve Ukrayna taraflarından ilk açıklama Ukrayna''dan geldi.
 
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı ve Ukrayna Müzakere Heyeti Başkanı Mihaylo Podolyak müzakerelerin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, "Rusya ile müzakereler zor ilerliyor ama uzlaşı için umut var. Müzakereler çarşamba günü devam edecek" ifadelerini kullandı.
 
"RUSYA FARKLI TONLA KONUŞUYOR"
 
Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı İgor Jovkva da yaptığı açıklamada, olumlu gelişmelerin yaşandığının sinyalini vererek, "Müzakerelerin başlangıcında Rusya bizim pozisyonumuzu anlamak istemiyordu. Pes edin silahları bırakın diyorlardı. Şimdi Rusya konuştuğu tonu değiştirdi farklı tonla bizimle konuşuyor pozisyonumuzu anlıyor. İki ülkenin devlet başkanının katılımıyla büyük ilerleme kaydedilebilir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar