5. Klasik Müzik Festivali müzikseverlerle buluştu

5. Klasik Müzik Festivali müzikseverlerle buluştu
Ataşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği ve geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi sebebiyle ertelenen 5. Klasik Müzik Festivali, müzikseverlerle buluştu.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde düzenlenen festival, Adıyaman Filarmoni Orkestrası'nın muhteşem performansıyla başladı. Ünlü orkestraların, opera topluluklarının ve sanatçıların katılacağı etkinlik, 2 Mart'ta başlayıp, 16 Mart'a kadar devam edecek.

Ataşehir Klasik Müzik Festivali'nin açılışını yapan Adıyaman Filarmoni Orkestrası Şefi Özgür Oğuz, "Başımızdan çok büyük bir felaket geçti. Toparlanmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar bugün gönüllü arkadaşlarla sahnede olacağız. Tekrardan yaşama dönmeye çalışıyoruz. 2012 yılından bu yana bu mücadeleyi veriyoruz. Temel amacımız, Adıyaman Filarmoni Derneği olarak diğer Türkiye'deki filarmoni dernekleri gibi bölge devlet senfoni orkestrasının kurulmasına ön ayak olmak. Salgın ve depremle birlikte ekip arkadaşlarımızı kaybettik. Bugün Ataşehir 5. Klasik Müzik Festivali can suyu verecek" şeklinde konuştu.

Sanatçı Gülsin Onay ise festival hakkında şu sözleri dile getirdi: "Çok güzel bir festival. Daha önce de yer almıştım bu festivalde. Büyük zorluklarla pandemi olsun, deprem olsun biz acaba olur mu, olmaz mı diye düşünürken yeniden yapılması beni çok mutlu etti. Açılış konseri de çok anlamlı bir konser oluyor. Adıyaman depremde en çok hasar alan bizi acıya boğan bir yer, orada yeni kurulmuş filarmoni orkestrası tam yol alacakken her şeylerini kaybediyorlar. Böyle bir dönemden sonra şef Özgür Oğuz'un çabasıyla yeniden konserlere başlıyorlar."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar