5. kattan düşerek ölmüştü: Eski kocaya ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

5. kattan düşerek ölmüştü: Eski kocaya ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi
Güngören'de yaşanan olayda Sadet Fidan'ın 5. kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybettiği iddiasıyla ilgili görülen davada mütalaasını açıklayan savcı eski eş Hüseyin Polat için ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu.

Bakırköy 13. Ağır Ceza mahkemesinde yapılan duruşmada maktul Sadet Fidan'ın ailesi ve avukatları salonda yer aldı. Sadet Fidan'ın oğlu olan Ömer Polat, tutuklu sanık olan babası Hüseyin Polat'ın duruşma salonuna getirilmesinden önce ifadesini vermek istedi.

Ayrıca Ömer Polat ifadesinde, “Ölen kişi benim annem olur. Annemle babam arasında küçüklüğümüzden beri şiddetli geçimsizlik vardı. Babam bana da anneme de şiddet uygulardı. 2018 yılında Almanya'da düğünüm olduğu gün babam annemin iki bileğini kesmişti. Annemi hastaneye yetiştirmiştim dikiş atılmıştı. Annem eşimin ailesine mahcup olmamak için cam kesti şeklinde beyanda bulunduğundan herhangi bir işlem yapılmadı. Annem vefat ettiği sırada ben Almanya'daydım. Ben babamın annemi etkisiz hale getirip onu attığını düşünüyorum." dedi.

NEŞELİ VE HAYAT DOLU BİR İNSANDI

Annesinin neşeli ve hayat dolu bir insan olduğunu söyleyen Polat, olaydan 2 gün önce oğlunun dünyaya geldiğini ve annesinin ona kazak ördüğünü söyledi. "Ağustos ayında Almanya'ya gelecekti. Bu sebeple annemi attığını düşünüyorum." diyen Polat "Babamla yüz yüze de gelmek istemiyorum. Duruşma salonundan ayrılmak istiyorum" dedi.

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİNDE BULUNDU

Yapılan duruşmada esasa ilişkin mütalaasını söyleyen Cumhuriyet savcısı olaydan önce Hüseyin Polat'ın çocuklarına ve diğer başka yakınlarına farklı süreçlerde "Sadet'i öldüreceğim" şeklinde konuşmuş olması, olay yerinde kan izlerinin bulunması ve pek çok delillin değerlendirilmesiyle sanığın eski eşini darp edip evin penceresinden aşağı atarak kasten öldürdüğünü ifade etti.

Ayrıca Hüseyin Polat için 'Boşandığı eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi.

Bunun yanı sıra mahkeme mütalaaya karşı savunma yapılması amacıyla süre verdi ve duruşmayı erteledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar