5 bin liralık emekli ikramiyesinde taşlar yerine oturdu! Dul ve yetim aylığı alanların ne kadar para alacağı ortaya çıktı

5 bin liralık emekli ikramiyesinde taşlar yerine oturdu! Dul ve yetim aylığı alanların ne kadar para alacağı ortaya çıktı
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 5 bin liralık ikramiyenin detayları netleşti. Peki 5 bin liralık ikramiyeden dul ve yetimler de yararlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Cumhuriyetin 100. yılına özel emeklilere ödenecek 5 bin liralık ikramiyeye ilişkin yasal düzenleme Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

HİSSELERİ ORANINDA ÖDEMEDEN YARARLANACAK

Emeklilerin uzun süredir beklediği 5 bin liralık ikramiye ödemesi için yasal düzenleme Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Buna göre, 2023 Ekim ayında emekli maaşı alan herkese dosya bazında 5 bin lira ödenecek. Ölüm aylığı alan dul ve yetimler ise hisseleri oranında bu ödemeden yararlanacak.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Düzenleme, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ek olarak getirildi. Düzenlemeye göre, 1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte çalışan veya faaliyette bulunan emekliler, bu ödemeye hak kazanamayacak. Birden fazla dosyadan maaş alan emekliler ise en fazla ödemeye imkân veren bir dosyadan faydalanabilecek.

Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler ise ilgilinin varsa almakta olduğu maaşından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

ÇALIŞAN İKRAMİYE ALAMAYACAK

Teklife göre, 1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil çalışması olanlar, faaliyette bulunanlar, yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkân veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak. Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar