Cumhuriyet Anıtı'nın direği geri döndü!

Cumhuriyet Anıtı'nın direği geri döndü!
Türkiye'nin en simge anıtlarından birisi olan Taksim Cumhuriyet Anıtı’na yapılan ayıp, aradan geçen 4 yılın ardından çözüldü. Cumhuriyet Anıtı'nda bir askerin tuttuğu bayrak direği 4 yıl önce ortadan kaybolmuş ve yerine konulamamıştı. Kayıp olan bayrak demiri aslına uygun olarak yeniden yapıldı ve tekrar monte edildi.

İstanbul''un Taksim ilçesinde 1928 yılında yaptırılan ve meydanın adeta simgesi haline gelen Cumhuriyet Anıtı’nda 2018 yılında ilginç bir olay yaşanmıştı. Pek çok kişinin önünde fotoğraf çektirdiği anıtta bulunan bayrağın direğinin yerinde olmadığı anlaşıldı. Bazı vatandaşların gözünden kaçmayan olayın Taksim’de görev yapan polislere bildirilmesi üzerine kayıp bayrak direği için arama çalışmalara başlatılmıştı.

DİREK BULUNAMADI

Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri Cumhuriyet Anıtı’na tırmanan bir kişinin bayrak direğini kırdığı görüntülere ulaştı. Ancak bayrak direği bulunamadı. Taksim’de esnaflık yapan Sercan Çolak “Bayrak direğinin kaybolduğunu bir turist fark etmişti. Yıllardır burada simit satıyoruz. Biz bile görmemiştik. Fark eden vatandaş gelip bize de sormuştu. Bir kişinin asılırken demiri kırdığını öğrendik. Adam demiri alıp götürmüş” dedi. 

YENİSİ YAPILARAK MONTE EDİLDİ

Aradan geçen 4 yılın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri bayrak direğinin ölçülerini aldı. Direk aslına uygun şekilde yapılarak orijinal yerine monte edildi.

94 yaşındaki tarihi Cumhuriyet Anıtı’nda bayrak tutan 2 sancaktar bulunuyor. Anıtın bir yüzü Kurtuluş Savaşı’nı, diğer yüzü ise Cumhuriyet Türkiye’sini simgeliyor. Anıtta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, askerler ve halk betimlemeleri yer alıyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar