4 ilde eğitime kar engeli

4 ilde eğitime kar engeli
Hakkari, Trabzon, Giresun ve Artvin illerinde yaşanan olumsuz hava koşulları, eğitim kurumlarını etkiledi. Kentlerdeki yoğun kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle alınan tedbirler çerçevesinde eğitime ara verildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 15 Ocak Pazartesi günü il genelinde yüksek öğretim kurumları hariç, kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitimi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

İDARİ İZİN VERİLDİ

Trabzon Valiliği, kentteki olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim yapan öğrenciler için 15 Ocak Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Meteorolojik raporlar doğrultusunda buzlanma riski bulunduğu ifade edilen açıklamada, il genelinde mahalle yollarının açık olduğu ancak taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere izin verildiği belirtildi. Ayrıca, engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı açıklandı.

GİRESUN'DA İLÇELERDE EĞİTİME ARA

Giresun Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma riskinden dolayı Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerinde ise köy okullarında 15 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Doğankent ve Güce ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de bir gün izinli sayılacakları belirtildi.

ARTVİN'DE TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ

Artvin Valiliği, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski nedeniyle tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrencilere eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar