4 dönem İstanbul'un baro başkanlığını yapmıştı... Turgut Kazan’dan Türkiye gündemini sarsacak yasa teklifi mesajı

4 dönem İstanbul'un baro başkanlığını yapmıştı...  Turgut Kazan’dan Türkiye gündemini sarsacak yasa teklifi mesajı
4 dört dönem İstanbul Barosu Başkanlığı yapan Av. Turgut Kazan kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhuriyet Savcılığına “son verileceğini” ifade etti.

1988-1996 yılları arasında 4 dönem İstanbul Barosu başkanlığı görevini yürütmüş olan Av. Turgut sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşım yaptı. Önerilen yasa teklifi ile Cumhuriyet Savcılığına “son verileceğini iddia eden Kazan, “Bir yasa teklifi hazırlayıp meclise sundular. Önerilen değişiklikle, Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar” dedi.

AV. TURGUT KAZAN'IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE: 

“Hep bir savcı çıkıp dava açmayacak mı diye soruluyordu. Ya çıkarsa diye korktular. Hemen bir yasa teklifi hazırlayıp meclise sundular. Önerilen değişiklikle, Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar. Bilginiz olsun. Zaten, uzun süredir Başsavcı ne diyorsa, o oluyordu. Örneğin, R. Zarrab için, böyle TAKİPSİZLİK kararı sağlanmıştı. Sonra, hep aynı yol izlendi. Ve C.Savcılarının takdir hakkı kaldırılarak, Başsavcıya fiilen tam bir hakimiyet tanındı. Y13CD’nin 12.11.2020 günlü kararı Savcıların takdir hakkını vurgulayınca telaşa kapıldılar. 25.05.2021 günlü torba teklifle, soruşturmayı sonlandıracak kararlar için, kendi belirledikleri Başsavcıyı yetkili kılıyorlar. Ve böylece, C.Savcılığını C.Savcılığı olmaktan çıkarıyorlar” (TELE 1)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar