4 bin kişiyi istihdam ettik demişti: Fahrettin Koca Suriyeli doktorların maaşının, nasıl ödendiğini açıkladı

4 bin kişiyi istihdam ettik demişti: Fahrettin Koca Suriyeli doktorların maaşının, nasıl ödendiğini açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeniden gündeme gelen “4 bin Suriyeli sağlık çalışanını istihdam ettik” sözlerine açıklık getirdi. Koca, 'Oradaki konuşma 2 yıl önceydi’ dedi ve Suriyeli doktorların maaşının nasıl ödendiğini açıkladı.

İREM GÜL/GÜNBOYU

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Koca, gündeme gelen konuşmasının 2 yıl önce olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

Yabancı misyonlara bilgi vermek üzere, göçmen sağlığıyla ilgili ne yapılması gerektiğini anlattığımız bir konuşmaydı. Biliyorsunuz Göçmen Sağlığı Merkezlerindeki giderler, Avrupa Birliği fonlarından karşılanıyor. Ve Göçmen Sağlığı Merkezleri sadece yabancılara yani ağırlıklı Suriyelilere hizmet ediyor.

Çalışanları da biz bir eğitimden geçirerek, Suriyeli vatandaşlardan seçerek, orada geçici süreyle sözleşmeli istihdam ediyoruz. Ve o parayı da Avrupa Birliği fonlarından ödüyoruz. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarından, Suriyeli çalışan herhangi bir Doktor veya hemşireye herhangi bir ücret ödenmesi söz konusu dahi değil. Üstelik biz hem Suriyeli olan sağlık çalışanıyla, göçmenlere sağlık hizmeti vererek üzerimizdeki yükü hafifletmiş oluyoruz. Avrupa Birliği fonundan da bunun giderlerini karşılıyoruz.

Bu da yabancılara, Avrupa Birliği misyonlarına özellikle anlatılmaya çalışıldı. Bizim üzerimizdeki bu yükü, sağlık hizmetini bu şekilde yaparak, sistemi iyileştirdiğimizi anlatıyoruz. İki yıl önce yapılmış bir açıklamanın sanki 4 bin Suriyeli sağlıkçının bugün istihdam edilmiş gibi gündeme getirilmesi de manidar."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar