36 yaşındaki kanser hastası kadın ötenazi istedi yastıkla boğdular

36 yaşındaki kanser hastası kadın ötenazi istedi yastıkla boğdular

Belçika'da kanser hastalığı olan ve ötenazi uygulanmasını isteyen bir kadın, kendi isteği üzerine kullanılmasını istediği ölümcül ilaçların yetersiz kalması üzerine doktor tarafından yastıkla boğularak 'ötanazi' uygulandı.

DAMLA BAYLAN/GÜNBOYU

Belçika'da yaşanan olay dünya basının gündemine oturdu. 36 yaşındaki bir kadına kanser teşhisi konulduktan sadece aylar sonra ciddi bir şekilde kötüleşti. Hastalığın verdiği acılara dayanamayan kadın, Mart 2022'de ötenazi yapmayı seçti.

Bunu üzerine Belçika'da yasal olan süreç, bir doktor ve iki hemşirenin, prosedürü denetlemek üzere kadının kocası ve küçük kızıyla paylaştığı evi ziyaret etmesini içeriyordu.

4dfeaf06-bdx0x8e9cgm8k8b05tu5v.jpeg

Kadın, ailesinin gözü önünde ölümüne tanık olmak istemedikleri için evi terk etti. Doktorların verdiği ilaç kokteyli, istenen etkiyi vermeyince doktor, hasta kadını yastıkla boğarak yaşamına son verdi.

Otopsi incelemesinde boğulma belirtileri görüldüğü ve ölen kadının eşi Liege savcılığına şikayette bulunarak, ötenaziyi yapan doktor ve iki hemşire hakkında yasal işlem başlattığı bildirildi.

İlgili Haberler