30'dan fazla ülkeden nükleer enerjide iş birliği artırma taahhüdü

30'dan fazla ülkeden nükleer enerjide iş birliği artırma taahhüdü
Nükleer enerjiye destek veren 30'dan fazla ülke, mevcut nükleer reaktörlerin ömrünün uzatılması, yeni nükleer enerji santrallerinin inşası ve küçük modüler reaktörlerin kurulması gibi alanlarda birlikte çalışmayı taahhüt etti.

Brüksel'de düzenlenen ilk Nükleer Enerji Zirvesi'nin ardından yayımlanan Nükleer Enerji Ortak Bildirisi, liderlerin sera gazı emisyonlarını azaltma ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etme konusundaki taahhütlerini içeriyor.

Ortak bildiride, nükleer enerjinin temiz ve güvenilir bir elektrik üretim kaynağı olduğuna vurgu yapılarak, mevcut reaktörlerin ömrünün uzatılması, yeni nükleer enerji santrallerinin inşası ve küçük modüler reaktörlerin kurulması için ortak çalışmaların yapılacağı ifade ediliyor.

Nükleer enerji alanındaki çalışmaların destekleneceği belirtilen bildiride, teknolojik yeniliklerin devam ettirilmesi, nükleer santrallerin performansının artırılması ve nükleer atıkların güvenli bir şekilde yönetilmesi konularında kararlılık vurgulanıyor.

Ayrıca, uluslararası finans kuruluşlarının nükleer enerji projelerine desteklerini artırmaları gerektiği ve sıfır emisyonlu enerji kaynakları için eşit bir mali ortamın sağlanması gerektiği ifade ediliyor.

Nükleer enerjinin, karbondan arınmaya önemli katkılar sağlayabilecek bir enerji kaynağı olduğuna dikkat çekilen bildiride, ikinci Nükleer Enerji Zirvesi'nin düzenlenmesi için de destek mesajları veriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar