30 yaşından büyük bütün ehliyet sahiplerini ilgilendiriyor! Bunu yapmayan rekor ceza ödeyecek

30 yaşından büyük bütün ehliyet sahiplerini ilgilendiriyor! Bunu yapmayan rekor ceza ödeyecek
Milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 30 yaş üstü ehliyet sahipleri bunu yapmazsa rekor ceza ödeyecek. İşte bütün ayrıntılar...

Ehliyet sahiplerinin 2023 yıllarında ehliyet yenileme işlemleri, nasıl yapılır sorusu araç sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ettiği biliniyor ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, eski sürücü belgelerinin kullanım süresi 2 yıl daha uzatıldığı biliniyor. Buna göre süre 2024 yılının sonunda dolacağı paylaşıldı. Ehliyet yenileme işlemleri, bu zamana dek emniyetin genel müdürlüklerinde yapıldığı bildirildi ve 2 Nisan 2018'den itibaren Nüfus Müdürlüklerinden yapıldığı aktarıldı.

Yeni sürücü belgesi için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alınabileceği belirtilerek ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacağı belirtildi.

Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleri olduğu belirtilerek başvuruların istenilen bir nüfus müdürlüğüne yapılabileceği bildirildi. Müracaat sonrası İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce basılan sürücü belgeleri, PTT'ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırıldığı aktarıldı.

Aşağıda belirtilmiş olan ve ehliyet yenileme için gerekli olan belgeler paylaşılırken eski tip sürücü belgesini yenisi ile değiştirmek isteyenler, kimlik bilgilerinde değişim nedeniyle değiştirmek isteyenler, yıpranma nedeniyle değiştirmek isteyenler ve kayıp çalıntı nedeniyle değiştirmek isteyenler için de geçerli olduğu ifade edildi.

YENİLEME İÇİN GEREKENLER

Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı
Eski sürücü belgesi
Sürücü sağlık raporu
Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf
Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa)
13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması
Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” adresinden öğrenilebilmektedir.

2023 EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen 2023 yılında uygulanacak kimlik kartı satış bedelleri; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 83,00 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 166,00 TL'dir.

ÖDEME YAPILAN BANKALAR HANGİLERİ?

Akbank
Aktif Bank
ING Bank
Şekerbank
Türkiye Vakıflar Bankası
Kuveyt Türk Katılım Bankası
Albaraka Türk Katılım Bankası
T.C. Ziraat Bankası
Türk Ekonomi Bankası
Garanti Bankası
Denizbank
PTT Bank

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar