3 Eylül tarihli koronavirüs tablosu açıklandı

3 Eylül tarihli koronavirüs tablosu açıklandı
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre günlük vaka sayısı 22 bin 857 oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın 3 Eylül’e ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 304 bin 530 yeni testten 22 bin 857'si pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 276 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 14 bin 527 olarak açıklandı. Aşılamada 1. doz Türkiye ortalaması, yüzde 79.26'ya ulaştı. Aşılamada Muğla birinci sırada, Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 1. doz aşılamada yüzde 94,2 aşılama oranıyla Muğla birinciliğini koruyor. Muğla’yı sırasıyla Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Tekirdağ, Amasya Aydın, Yalova, Antalya izliyor. Yüzde 59,9 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

3-eylul-tablo-001.jpg

İlk doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 84,9 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 84,7 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 77,5 ile İstanbul bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"PAZARTESİ okullar açılıyor. Yüz yüze ve kesintisiz sürecek bir eğitim yılı için kararlıyız. Şimdi bizlerle birlikte çocuklarımızın, gençlerimizin de gözü bu tabloda: 22.867 yeni vaka, 276 can kaybı! Henüz aşı olmamışsanız, dışarıda maskesizseniz haklı bazı soruları var."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar