3 doz aşı Omicron'a karşı ne kadar koruyucu? Merakla beklenen açıklama geldi

3 doz aşı Omicron'a karşı ne kadar koruyucu? Merakla beklenen açıklama geldi
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılmaya devam eden Omicron varyantı, yayılma hızı ve dayanıklılığı ile Omicron adını alan virüs bilim dünyasında endişe yaratmaya devam ediyor. Güney Afrika’da ortaya çıkan ve tüm dünyada hızla yayılan virüs Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yakımdan takip ediliyor.

DSÖ tarafından "endişe verici varyant" olarak sınıflandırılan varyant için birçok ülke önlemlerini almaya başladı. Varyant ile ilgili en çok merak edilen bir diğer konu ise aşıların koruyucu olup olmadığı oldu. Vatandaşlar merakta aşılar Omicron varyantına karşı koruyucu mu? 3. doz aşılar Omicron varyantından koruyor mu?

3. Doz Aşıdan Yüksek Koruyuculuk
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada 3. doz aşının Omicron varyantına karşı yüksek koruyuculukta olduğu bildirildi. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yaptığı açıklamada: 3. doz aşının yeni tip koronavirüs dahil olmak üzere, yüksek koruyuculukta olduğu açıklandı. 3. doz aşısı yapılmış kişilerde dozun ardından hastaneye yatış oranları düşmekte.

(UKHSA) tarafından yapılan açıklamada 3. dozu olmuş kişilerin dozdan 3 ay sonrasında bile hastaneye yatış oranları yüzde 90 oranlarına kadar düşüyor. Yine yapılan açıklamada 3. dozun şu an 65 yaş üstü vatandaşlar dahil herkes için yüksek koruyuculuğa sahip olduğu açıklandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar