2B arazisini alamayanlara ikinci şans: 314 bin vatandaş daha...

2B arazisini alamayanlara ikinci şans: 314 bin vatandaş daha...
2B’leri satın alamayanları ve tarım arazilerini kiralamak isteyenleri ilgilendiren önemli bir karar alındı. Yapılan yeni düzenlemeye göre, pandemi dolayısıyla 2B arazilerini alamayanlara ve tarım arazilerini kiralamak isteyenlere ikinci bir imkân daha tanınırken, süre bu yılın aralık ayına kadar uzatıldı.

2B ARASİZİNİ KAÇIRANLARA İKİNCİ ŞANS! İŞTE DETAYLAR

2B arazisini satın alamayan ve tarım arazilerini kiralamak isteyen vatandaşları ilgilendiren önemli bir düzenlemeye gidildi. Orman vasfını kaybetmiş ve 2/B olarak anılan araziler ile Hazine''ye ait tarım arazilerinin satışı kapsamında bugüne kadar 685 bin adet taşınmazın 955 bin hak sahibi vatandaşa satıldığını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Ancak pandemi nedeniyle başvuru ve ödeme sürelerini kaçıran 314 bin vatandaşın mağduriyet yaşamaması için başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldı" açıklamasında bulundu.

İLK OLARAK ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Kabine Toplantısı''nın bitiminde konuşan Erdoğan, 2/B arazilerinin satışı ile ilgili başvuru süresini 31 Aralık''a kadar uzatma kararı aldıklarını açıklamıştı. Bu konuya sosyal medya hesabı üzerinden açıklık getiren Bakan Kurum,  "Vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi

SÜRE YIL SONUNA KADAR UZATILDI

Yeni düzenlemeyle Yapı Kayıt Belgesi alınmış Hazine taşınmazları için satın alma başvuru süresi de 31 Aralık''a kadar uzatıldı. Hazine taşınmazlarının satışında vatandaşlara peşin ödemelerde yüzde 20 indirim imkânı da getirildi.

ÇİFTÇİYE KİRADA BAŞVURUSU SÜRESİ KALDIRILDI

Hazine''ye ait arazilerin çiftçilere kiralanmasında da başvuru süresi kaldırıldı. 2018''de Hazine''ye ait tarım arazilerini kullanan çiftçilere ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıl süreyle kiralama imkânı getirilmiş ve 55 bin çiftçiye 595 milyon metrekare taşınmaz kiralanmıştı. Yılbaşında yapılan düzenleme ile kira sözleşmelerindeki kanuni faiz oranı yüzde 22''den 9''a düşürülmüştü. Başvuruya ilişkin süre kaldırılmış ve kapsam 31 Aralık 2019 tarihinden önce 3 yıl süreyle Hazine taşınmazlarını kullanan çiftçilere kiralama imkânı sağlayacak şekilde genişletilmişti. Yaklaşık 150 bin çiftçinin daha haklardan yararlanması sağlanmış oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar