27 yıllık böbrek taşı ağrısından bakın neyle kurtuldu

27 yıllık böbrek taşı ağrısından bakın neyle kurtuldu
12 yaşından beri böbrek taşı ağrısı çeken 39 yaşındaki Macide Ferhan Erat, ses dalgalarıyla taş kırma yöntemi olan ESWL ile ameliyatsız bir şekilde sağlığına kavuştu.

Uzmanlar, bu yöntemin hastalar için etkili bir çözüm sunduğunu ve cerrahi müdahale gerektirmediğini belirtiyor.

Vitale Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kemal Bulut, hastanın sağlık durumuyla ilgili bilgi vererek, 9 yıl önce tespit edilen 9 mm'lik bir taşın, zamanla şiddetlenen ağrı, bulantı, kusma ve kanlı idrar gibi semptomlara yol açtığını açıkladı. Bu durum üzerine yapılan tetkiklerde, sağ böbrekte orta derecede şişme ve idrar geçişini engelleyen bir taş tespit edildiğini ifade etti.

Op. Dr. Bulut, hastaya uygulanan tedaviye ilişkin de bilgi vererek, ESWL yöntemiyle cerrahi müdahale gerektirmeden taşın kırıldığını belirtti. Avrupa Üroloji Birliği'nin önerileri doğrultusunda, küçük böbrek taşları için şok dalgası tedavisinin etkili olduğunu ve bu yöntemin başarıyla uygulandığını vurguladı.

Hastanın 1 seans ESWL uygulamasının ardından yapılan kontrollerde, taş parçalarının düştüğünün tespit edildiğini ve 1 hafta sonra yapılan muayenede taşın tamamen düştüğünün görüldüğünü belirten Dr. Bulut, işlemin hastanın günlük yaşamını etkilemediğini ve herhangi bir zararının olmadığını söyledi.

Macide Ferhan Erat ise, yaşadığı ağrılı süreci ve ESWL yöntemiyle sağlığına kavuşmasını şu şekilde ifade etti: "Yıllardır çektiğim ağrılı süreci Op. Dr. Kemal Bulut sayesinde ameliyatsız bir şekilde atlattık. Taşın neden olduğu kusma, ağrı ve bulantı semptomları günlük yaşantımı oldukça zorlaştırıyordu. Ses dalgalarıyla bu dertten kurtulduğum için çok mutluyum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar