27 yıl boyunca deney olarak kullanılan şempanzenin gökyüzünü ilk kez gördüğü görüntüler viral oldu

27 yıl boyunca deney olarak kullanılan şempanzenin gökyüzünü ilk kez gördüğü görüntüler viral oldu
Hayatı boyunca deney laboratuvarında bir kafeste tutulan 29 yaşındaki Vanilla isimli bir şempanze, gökyüzünü ilk kez gördü. O anlar sosyal medyada büyük ilgi gördü.

UMUT CAN HALAVART/GÜNBOYU

ABD'de kötü koşullarıyla bilinen bir deney laboratuvarından kurtarıldıktan sonra bir doğal yaşam alanına götürülen 29 yaşındaki Vanilla isimli şempanze, hayatında ilk kez gökyüzünü gördü.

Vanilla iki yaşına dek, New York'ta artık kapatılmış olan deney laboratuvarında, kuş kafesi gibi tavandan asılmış 2.5 metrekarelik bir kafeste tutuldu. Buradaki şempanzeler birbirlerini görebiliyor ama temas kuramıyorlardı. Vanilla, iki yaşındayken kurtarılıp Kaliforniya'daki bir sığınağa götürüldü. Ancak buradaki koşullar nedeniyle de çatısı kapalı bir alanda tutuldu.

Vanilla'nın dışarı çıkmakta tereddüt etmesi, alfa erkek şempanze Dwight'ın cesaretlendirmesiyle açık havaya ilk adımını atması ve sonrasında Dwight'ı kucaklayıp gözlerini gökyüzünden alamaması an be an görüntülendi. Vanilla'nın gökyüzüne büyülenmiş gibi, şaşkın bir şekilde baktığı görüntüler milyonlarca kez paylaşıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar