26 yıllık ünlü AVM satıldı! Yerine ne yapılacağı belli oldu

26 yıllık ünlü AVM satıldı! Yerine ne yapılacağı belli oldu
İstanbul'un köklü alışveriş merkezlerinden biri olan Profilo AVM'nin geçtiğimiz yıl yıkılacağı duyurularak, Mart ayında yıkım işlemlerinin başlayacağı ve yerine rezidans yapılacağı açıklandı.

Profilo AVM, Aralık 2022'de 65 milyon dolar bedelle Artaş Grubu'na satıldı. Yaz aylarında plazanın yıkılacağı ve AVM içindeki dükkanların tasfiyesi için uyarı yapıldı. Son olarak, vize işlemleri sağlayan acentelerin AVM'yi boşaltmasıyla birlikte Mart ayında yıkımın başlayacağı öğrenildi.

profilo1.jpg

26 YILLIK AVM BİRÇOK DEFA EL DEĞİŞTİRDİ

İstanbul'un merkezi olarak bilinen Mecidiyeköy'de 1998 yılında açılan AVM, 25 yılı aşkın sürede Kent kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olarak yer etti. AVM, bu süre boyunca sanayici Jak Kamhi'nin şirketi Profilo Sanayi tarafından işletildi.

Profilo AVM, bölgede açılan yeni alışveriş merkezlerinin etkisiyle büyük bir cazibe kaybı yaşadı ve borçları nedeniyle İş Bankası'na satıldı. İş Bankası, Profilo AVM'yi 2021 Kasım'ında 989 milyon TL bedelle İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na sattı.

YERİNE NE DİKİLECEĞİ BELLİ OLDU

Şehrin merkezinde stratejik bir konumda bulunan AVM, 2410 ada, 246 parselde, toplamda 15.963 metrekarelik bir alana sahiptir. Bu alan içinde geniş bir alışveriş merkezi bulunur. Ayrıca, AVM'nin dışında konut projesi için ayrılan arazi ise 9221 ada, 1 parselde, 2.686,34 metrekarelik bir alandır. Bölge, gelecekte konut inşaatı için planlanıyor, böylece şehir merkezindeki değerli arazinin daha verimli kullanılabileceği belirtildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar