23 yıl aradan sonra bir ilk! İlk kez torpilsiz personel alınacak

23 yıl aradan sonra bir ilk! İlk kez torpilsiz personel alınacak
AKP hükümetinin pek çok kez adam kayırmacılık için suçlanmasının ardından seçim öncesi verilen son işe alım ilanında sözlü sınav yerine yalnızca KPSS puanı şartı bulunması dikkat çekti. Söz konusu işe alım bu nedenle ''Uzun bir aradan sonra ilk kez torpilsiz personel alınacak'' yorumlarına neden oldu.

UMUT CAN HALAVART / GÜNBOYU

14 Mayıs'taki tarihi seçimler öncesi seçim beyannamesinde 'mülakatlar kaldırılacak' sözü veren AKP'den şaşırtan bir adım geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin çeşitli illerinde istihdam etmek üzere 78 adet sözleşmeli personel alımı için iş ilanı verdi. Mühendis, temizlik ve güvenlik personeli ile destek personeli almayı planlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, adayları yazılı ya da sözlü sınav yapmadan doğrudan 2022 yılı KPSS (B) puan sıralamasına göre işe yerleştirecek.

KPSS puanı yüksek olanlar kamuda işe başlayacak, düşük olanlar elenecek. Torpil bu sınavda ilk kez işlemeyecek. 10 Mayıs itibarıyla başlayan başvurular 26 Mayıs'a kadar devam edecek. İşe yerleştirme işlemi seçimlerden sonraya kalacağı için iktidarın değişmesi halinde alımları yeni iktidar yapacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar