23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Türkiye'nin milli mücadele döneminin simgelerinden biri olan 23 Nisan, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin en önemli sembollerinden biri olarak her yıl coşkuyla kutlanıyor. İlk olarak 1921 yılında kabul edilen ve ardından 1929'da çocuklara armağan edilen bu özel gün, yurt içinde ve yurtdışında çeşitli etkinliklerle anılıyor.

23 Nisan'ın milli bayram olarak kabul edilmesine dair kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ardından bir yıl sonra, yani 23 Nisan 1921'de kabul edildi. Bu tarih aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk toplantısının da gerçekleştiği gün olarak tarihe geçti. Kanunun birinci maddesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk toplantısının gerçekleştiği 23 Nisan gününün milli bayram olarak ilan edildiğini belirtirken, ikinci maddesi ise kanunun icrasının Büyük Millet Meclisi'ne ait olduğunu vurguluyor.

mustafa-kemal-ataturk-1401395.jpg

Atatürk'ün önderliğinde 1929 yılında çocuklara armağan edilen 23 Nisan, o günden bu yana "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak anılmaya devam ediyor. 1935 yılında çıkarılan bir kanunla "Ulusal Egemenlik Bayramı" olarak kutlanmaya devam eden 23 Nisan, 1983 yılında yapılan değişiklikle adı "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak güncellendi.

ataturk-ve-cocuk.webp

Türkiye'nin bu özel günü, uluslararası boyutta da önem kazanmış durumda. İlk olarak 1979 yılında 6 ülkenin katılımıyla uluslararası bir etkinlik haline gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyanın birçok ülkesinden çocukların Türkiye'ye gelmesine vesile olmuş ve Türkiye, çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olmuştur.

ewpnrroxyaka0n4-a6xx.jpg

Her yıl 23 Nisan'da, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin anısına çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Okullar, kurumlar ve yurt dışındaki temsilcilikler, çocuklara yönelik etkinliklerle dolup taşar. Bu özel gün, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin en güçlü ifadelerinden biri olarak kutlanırken, Atatürk'ün çocuklara olan güveni ve sevgisi de her yıl yeniden hatırlanıyor.

KUTLU OLSUN!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaya devam ediyoruz. Türk milletinin bağımsızlığının sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan ‘ın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Ulu Önder Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmesi, Türk Milleti olarak çocuklarımıza olan güvenin en anlamlı göstergesidir. Bu duygularla tüm çocuklarımızın, tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar