22 yaşında elektronik sigara yüzünden ölümün pençesine geldi

22 yaşında elektronik sigara yüzünden ölümün pençesine geldi
Elektronik sigara bağımlılığı nedeniyle akciğeri çöken bir genç, elektronik sigaraların sigara içmek kadar kötü olduğunu iddia etti.

Geçen ay sol omzunda dayanılmaz bir ağrı ve nefes nefese uyananan gencin sağlığı günden güne kötüye gitti.

“O sabah ölmek üzere uyandım diyen Belcher, "Korkmuştum ve bir şeylerin gerçekten yanlış olduğunu biliyordum ama ne olduğunu bilmiyordum" dedi.

“Omzum patlamak üzere olan bir balon gibiydi. Gerçekten nefesim kesilmişti ve aldığım her nefes omzumu daha çok ağrıtıyordu ama nedenini anlamadım. Hastanede iki dakikalık sıra vardı ama bu hayatımın en uzun ve en korkunç iki dakikasıydı. Gerçekten ölümün yüzüne bakıyordum."

Belcher hastaneye kaldırıldı ve doktorlar sol akciğerinde bir delik olduğunu ve ciğerinin çöktüğünü söyledi.Pnömotoraks adı verilen durumun bir parçası olarak sıkışan hava Belcher'ın, ciğerlerini ve kalbini ezmeye başlamıştı. Cerrahlar onu çıkarmak için bir tüp yerleştirdiler ancak akciğeri doğal olarak iyileşmeyi başaramayınca doktorlar hayatını kurtarmak ve deliği kapatmak için sol akciğerinin üst çeyreğini çıkarmak zorunda kaldı.

"ANNEMİN AĞLAYIŞINI UNUTAMIYORUM"

"Annemi aradığımda, onun çığlık atıp ağlamasını asla unutmayacağım. Kulağa korkunç geliyor, ama gerçekten elime geçen her elektronik sigarayı kullanırdım, o kadar bağımlılık yapıyordu ki. Günde yaklaşık 20 sigaraya eşdeğer elektronik sigara içtim. Tıbbi kayıtlarımda, elektronik sigaradan göğüs kafesimde spontan bir gerginlik olduğu yazıyor."

Asistan hemşire olarak çalışan Belcher, uyumak için mücadele ettiğini ve zayıflamış akciğerinin, telefon görüşmeleri yapmak gibi en basit görevlerden sonra bile nefes nefese kaldığını söyledi.

Belcher, ciğerleri artık kendi kendine çalışabilse de, hayatının geri kalanında daha zayıf olacaklarını iddia ediyor. Eski bir elektronik sigara tiryakisi olan genç, cihazları kullanmanın potansiyel tehlikeleri hakkında farkındalık yaratmak istediğini belirtti.

"Elektronik sigarayı kesinlikle bıraktım. Tüm deneyim korkunçtu, acı vericiydi ve o kadar kötüydü ki, bir daha asla duman çıkaran bir cihaza dokunmayacağım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar