21 bıçak darbesiyle öldürmüştü: Cinayette tahrik indirimli cezaya onama

21 bıçak darbesiyle öldürmüştü: Cinayette tahrik indirimli cezaya onama
Kayseri'de yaşanan olayda 19 yaşındaki Samet Göker, eski kız arkadaşından uzak durmasını isteyen Hayri Kara'yı (19) bıçaklayarak öldürmüştü. Göker için, çıkarıldığı mahkeme tarafından verilen 'tahrik' indirimi ile 18 yıl hapis cezası Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

21 bıçak darbesiyle öldürmüştü: Cinayette tahrik indirimli cezaya onama

Samet Göker ile Hayri Kara arasında, iddiaya göre, kız arkadaş nedeniyle gerilim yaşanmıştı. Kavgaya dönüşen olayda Göker, cebinden bıçak çıkarmış ve Hayri Kara'yı öldürmüştü.

Gözaltına alınan Samet Göker, sevki yapıldığı adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Hayri Kara'nın cenazesi ise Bünyan ilçesinde göz yaşları içinde toprağa verildi.

"CANIMI ALACAK DİYE VURDUM"

Savunmasında, önceki ifadelerini tekrar eden ve Hayri Kara ile aralarında husumet olduğunu, olay günü kendisini darp ettiğini iddia eden Göker, "Önceden beni dövmüş, hakaret etmişti. Olay günü de bana saldırmıştı. Bir an içgüdüyle üzerimdeki meyve bıçağına benzer bir bıçakla canımı almak isteyecek, düşüncesiyle birkaç kez vurdum. Olayın etkisiyle bıçağı kaç kez savurduğumu hatırlamıyorum. Üstelik yukarıdan da iki kişi yaklaşıyordu. Hayri'nin arkadaşları sandığım için korkarak kaçtım. Babamın yanına gidip durumu anlattım ve polise teslim oldum. Çok pişmanım" dedi.

Samet Göker hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası talebiyle açılan davanın karar duruşması Kayseri 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl 31 Mayıs'ta görüldü. Mahkeme heyeti, sanık Samet Göker'i 'kasten adam öldürme' suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanık hakkında 'tahrik' indirimi yaparak cezasını 18 yıla indirdi. Mahkeme, olayın nasıl gerçekleştiği ve maktulün 21 bıçak darbesi aldığı nedeniyle 'iyi hal' indirimi uygulamadı.

VERİLEN İSTİNAF KARARI ONAYLANDI

Tarafların avukatları, kararı temyiz ederek, dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Dosya üzerinde yapılan inceleme sonrasında, 1'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararında hukuka aykırılık bulunmadığı, delil ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı ve ispat açısından değerlendirmenin yerinde olduğunu belirterek, başvuruların esastan reddine karar verdi. Oybirliğiyle alınan kararın, Yargıtay temyiz yolunun açık olduğu şeklinde olduğu ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar