2024 TEKNOFEST ne zaman olacak? Selçuk Bayraktar duyurdu!

2024 TEKNOFEST ne zaman olacak? Selçuk Bayraktar duyurdu!

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı olarak yaptığı açıklamada, bu yılki festivalin 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana'da düzenlenecek festivalle ilgili heyecanını paylaştı. Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TEKNOFEST mevsimi kendini hissettirmeye başladı! 2-6 Ekim tarihleri arasında ailecek Adana'dayız! Planlarımızı TEKNOFEST'e göre yapalım" dedi.

27-130880-ssdergilik.png

TEKNOFEST, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ana yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin desteğiyle düzenlenen festival, Adana'da Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleşecek. Havacılık gösterileri, bilim şovları, eğitici atölyeler, sergiler, konserler ve daha birçok etkinlik festival kapsamında yer alacak.

teknofest-a-2035897.jpg

TEKNOFEST'in ödüllü teknoloji yarışmaları da dikkat çekiyor. Her yıl daha fazla kategori ve yarışma düzenleniyor. Bu yılki festivalde 46 ana kategori ve 117 alt kategoride yarışmalar gerçekleşecek.

Yarışmacılara toplamda 30 milyon lira nakit ödül ve 55 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Ayrıca, 788 bin 161 takım ve 1 milyon 600 binden fazla yarışmacının festivalde mücadele edeceği belirtiliyor.