2024 işsizlik maaşı nasıl alınır? İşsizlik maaşı şartları neler? İşsizlik maaşına nasıl başvurulur? İşsizlik maaşı kaç ay alınır?

2024 işsizlik maaşı nasıl alınır? İşsizlik maaşı şartları neler? İşsizlik maaşına nasıl başvurulur? İşsizlik maaşı kaç ay alınır?
Son zamanlarda birçok vatandaş tarafından işsizlik maaşının nasıl alınacağı merak ediliyor. Peki 2024 işsizlik maaşı nasıl alınır? İşsizlik maaşı şartları neler? İşsizlik maaşına nasıl başvurulur? 2024 işsizlik maaşı nasıl alınır? İşsizlik maaşı şartları neler? İşsizlik maaşına nasıl başvurulur? İşsizlik maaşı kaç ay alınır?

Devlet tarafından işsiz kalmış vatandaşlara belli bir miktarda maaş bağlanıyor. İşsizlik maaşı adlı programa insanlar nasıl başvuracağını merak ediyor. Peki 2024 işsizlik maaşı nasıl alınır? İşsizlik maaşı şartları neler? İşsizlik maaşına nasıl başvurulur? İşsizlik maaşı kaç ay alınır?

2024 İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR?

Sigortalı çalışanlara yasada belirtilen koşulları sağlamaları durumunda işsiz kaldıkları dönem için belirli bir süre ve miktar işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. 2023 yılında en düşük 4 bin 3, en yüksek 8 bin 6 lira işsizlik maaşı verildi. İşsizlik maaşı asgari ücretin yüzde 40'ından az, yüzde 80'ini de geçmeyecek şekilde ayarlanıyor.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hizmet akdinin sona ermesinden sonraki 30 gün içinde İŞKUR birimine başvurmak gerekiyor. Başvurular İŞKUR merkezlerinden veya internet sitesinden yapılabiliyor.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

  • Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
  • Hizmet akdinin sona ermesinden önce 120 gün boyunca çalışıyor olmak,
  • Son üç yıl içinde en az 600 gün süre işsizlik sigortası ödemek
  • Hizmet akdinin sona ermesinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen veya elektronik ortamda başvurmak.

İŞSİZLİK MAAŞI KAÇ AY ALINIR?

İşsizlik ödeneğinin süresi, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son üç yıl içinde çalışılan süreye bağlı olarak değişmektedir:

  • 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olanlar için 180 gün,
  • 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olanlar için 240 gün,
  • 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olanlar için 300 gün süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar