2023'ün ilk 2 ayında ne kadar 2. el araç satıldı? Fakirliğimizin ispatı bu tablo

2023'ün ilk 2 ayında ne kadar 2. el araç satıldı? Fakirliğimizin ispatı bu tablo
Araç piyasasını yakından takip eden Emre Özpeynirci, vatandaşın araç satın almadaki tercih değişikliğini göstererek, ekonominin geldiği son durumu ortaya koydu.

CEMRE DAĞAŞAN / GÜNBOYU

Türkiye''de otomotiv sektörü denilince akla gelen gazeteci Emre Özpeynirci, yükselen enflasyon ve artan döviz kurları sonrası vatandaşın araç alırken ki tutumunun nasıl değiştiğinin tablosunu paylaştı.

VATANDAŞ İKİNCİ ELE YÖNELİYOR

Kişisel sosyal medya hesabından hazırlanan bir tabloyu takipçileri ile paylaşan Emre Özpeynirci, vatandaşın sıfır yerine ikinci ele yöneldiğini belirterek, 

İkinci el otomobil satışlarındaki patlamayı veriler ile ortaya koyan Özpeynirci, ''''Türkiye''de ilk 2 ayda %69 artışla 1 milyon 140 bin adet 2.el otomobil satıldı'''' derken, ''''Fakirliğimizin ispatı bu tablo'''' yorumu yaptı.

10 YAŞ VE 20 YAŞ ÜZERİ ARAÇLARA RAĞBET ARTTI

Hem can hem de trafik güvenliği için tehlike oluşturacak ''yaşlı'' araçların da piyasada kapış kapış gittiğini belirten Özpeynirci, ''''Acı gerçek ise satılan 2.el otomobillerin; %60''ı 10 yaş ve üzerinde,%28''i ise 20 yaş üzerinde, yani hurda... Ne yazık ki %60, bu gidişle %70''e dayanır'''' yorumu yaptı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar