2023'de Aile Bakanlığı tarafından yapılacak ödemeler netleşti! Dul ve yetim aylığı ne kadar olacak?

2023'de Aile Bakanlığı tarafından yapılacak ödemeler netleşti! Dul ve yetim aylığı ne kadar olacak?
Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranının belli olmasıyla birlikte maaş ödemelerindeki değişiklikler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Öte yandan da ihtiyaç sahibi vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yapılan sosyal yardım ve ihtiyaç ödemeleri de netleşti. 

2023 AİLE BAKANLIĞI TARAFINDNA YAPILACAK ÖDEMELER NETLEŞTİ!

2023 ile birlikte gelen zamlar pek çok vatandaş tarafından merak konusu haline gelmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak ödeme tutarları da kesin olarak netleşti. Son duyulan bilgilere göre en az yapılacak ödeme tutarı 1.430 TL olarak belirlendi. 

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni gelişmeler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni zam ve maaşlar ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında, 2023 yılının ilk yarısında yapılacak değişikliler belli olmuştu. Ocak 2023 itibariyle, maaşlara %30 oranında zam uygulanacak. Sosyal yardım ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların ise gözü yapılacak sosyal yardım ve destek ödemelerinin yeni tutarlarında…

En düşük dul ve yetim aylığı ücreti kaç TL oldu? Zamlı yeni dul ve yetim 2023 maaş tutarları…

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranının belli olmasıyla birlikte dul ve yetim aylığı alan vatandaşlarının maaşlarına da %25 zam yapılarak en düşük ücret 1430 TL olarak belirlendi. 

En yüksek dul ve yetim maaşı ise 13.000 TL ye kadar yükseliyor. Beraberinde ise dul ve yetimlere yapılan ek ödemelerin tutarları da güncellenerek yükseltildi.

Eşini kaybeden kadınların faydalandığı dul maaşı, diğer bir adıyla “ölüm maaşı” alabilmek için vefat eden eşin en az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin yetkili makamlara iletilmiş olması şart.

Dul maaşı almak isteyen SGK lı vatandaşlar söz konusu olduğunda ise; en az 5 yıllık sigorta geçmişi ile birlikte 9000 gün prim zorundalığı aranıyor. Ancak vefat eden eşin çalışıyor veya emekli maaşı alıyor pozisyonda olması halinde ise bazı kesintilere gidilebiliyor. 

Mesela; çalışmayan ve emekli maaşı olmayan kişi vefat eden eşinin maaşının %75 ini alırken, çalışan kişi sadece %50 sini alabiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar