2023 emekli ikramiyeleri belli oldu: Bayram öncesi hesaplara yatacak!

2023 emekli ikramiyeleri belli oldu: Bayram öncesi hesaplara yatacak!
Ramazan ve Kurban Bayramları'nda olmak üzere yılda 2 kez verilen emekli ikramiyelerine 2023 yılında yapılacak zam belli oldu.

2023 EMEKLİ İKRAMİYELERİ BELLİ OLDU: BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARA YATACAK!

2018 yılından beri emeklilere yılda 2 kere ödenen bayram ikramiyeleri, geçtiğimiz yıl 1100 lira olarak ödenmişti. İlk 4 yıl boyunca zam yapılmayan ikramiyelere, geçen yıl yapılan 100 liralık zam da emekliler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Artan enflasyon ve alım gücünün daralmasının ardından bu yıl yapılacak emekli ikramiye zammı milyonlarca emeklinin de yüzünü güldürecek.

EN AZ 2 BİN LİRA OLACAK

Hükümet kaynaklarının aktardığı bilgiye göre emekli ikramiyesine yapılacak zam için 3 senaryo bulunuyor. Birinci ihtimale göre, emekli ikramiyeleri 1100 liradan 2000 liraya çıkarılacak ve 2 bayram olmak üzere emeklilere toplamda 4 bin liralık ödeme yapılacak.

İkinci iddia ise, belirlenen Yeniden Değerleme Oranı aynı tutarda emekli ikramiyelerine yansıtılacak ve yüzde 122.94''lük zam oranının ardından düz hesapla ikramiyeler 2500 lira olarak belirlenecek. Emeklilere toplamda 5 bin liralık ödeme yapılacak.

MECLİS''E TEKLİF VERİLDİ

Üçüncü senaryo ise emeklileri en mutlu edecek durum olarak gözüküyor. Belirlenen 8506 liralık asgari ücretin, aynı şekilde emekli ikramiyesi olarak ödenmesini teklif eden CHP, teklifini Meclis Başkanlığı''na sundu. Bu teklife göre emeklilere yılda 2 kere olmak kaydıyla toplamda 17 bin 12 liralık bir ödeme yapılması bekleniyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar