2023 bayram ikramiyeleri belli oldu: Emekliye tam 4 bin TL verilecek

2023 bayram ikramiyeleri belli oldu: Emekliye tam 4 bin TL verilecek
2018 yılından beri Kurban ve Ramazan Bayramı'nda emekliye verilen bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Yeni yılda ödenecek yeni emekli bayram ikramiyeleri belli oldu. Ayrıntılar haberimizde...

2023 BAYRAM İKRAMİYELERİ BELLİ OLDU: EMEKLİYE TAM 4 BİN TL VERİLECEK

Milyonlarca emekli için 2018 yılında hayata geçirilen dini bayramlarda ikramiye uygulaması, yıllarca 1000 lira olarak ödenmeye devam etti. AKP, ilk kez geçtiğimiz sene bayram ikramiyelerini 1000 liradan 1100 liraya çıkardı ancak söz konusu zam emekliler tarafından ''komik'' bulundu ve eleştiri yağmuruna tutuldu. Seçimlerden hemen önce ödenecek ilk ikramiyeler ile hükümet, emekli vatandaşı memnun etmek istiyor. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin üzerinde bir zam yapmayı hedefleyen iktidarın emeklilere vereceği yeni ikramiye tutarı ise netleşmiş durumda.

HER BAYRAM 2 BİN TL ÖDENECEK

Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere her bayram için 2 bin TL ödeyecek iktidar, bir yıl için emeklilere 4 bin TL ikramiye dağıtmış olacak. Geçtiğimiz günlerde Meclis''e sunulan bir teklife göre emeklilere, her bayram için bir asgari ücret tutarı olan 8506 TL''nin ikramiye olarak verilmesi istenmişti. CHP''nin verdiği bu teklif, AKP ve MHP''nin oyları ile reddedildi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar