2023 Avustralya GP'de zafer Verstappen'in oldu

2023 Avustralya GP'de zafer Verstappen'in oldu
F1’de Avustralya GP’nin kazananı Redbull pilotu Max Verstappen oldu.

EGEMEN İSAR/GÜNBOYU

Uzun bir süredir merakla beklenen 2023 Formula 1 sezonunun 3. yarışı olan Avustralya Grand Prix finale erdi.

Avusturalya GP’ye pole pozisyonundan başlayan Verstappen, ilk turda iki Mercedes pilotuna geçilmesine ve dezavantajlı konuma düşmesine rağmen yarış içerisinde yükselerek yeniden liderliğe yükseldi. Verstappen için ilk turlar pek rahat geçmese de ve kırmızı bayraklar nedeniyle yarışta 3 defa gridden start olsa da, Hollandalı pilot bir şekilde yarışı ilk sırada tamamlayarak kazanmayı başardı.

Max Verstappen 58 turluk yarışta damalı bayrağı ilk sırada görerek bu sezon 2. kariyerinin ise 37. Formula 1 zaferini kazanmış oldu.

Lewis Hamilton, bir ara yarışın liderliğine yükselse de Verstappen''in hızına ayak uyduramadı ve ikinci olarak bu sezonki ilk podyum sonucunu aldı.

 

Resim

Fernando Alonso ise podyumdaki üçüncü kişi oldu.

Ferrari pilotu Charles Leclerc yarışın başında hayal kırıklığı yaşadı. Monakolu pilot yarışın ilk turunda Aston Martin''den Lance Stroll ile yaşadığı temas sonrası çakıl havuzuna saplandı ve yarışa devam edemedi.

Yarışın ilerleyen turlarında Williams''tan Alexander Albon aracının kontrolünü kaybetmesinin ardından bariyerlere çarptı ve kırmızı bayrak çıktı. Araçların pite dönmesiyle kaza öncesi pit-stop yapan George Russell liderliğini kaybetti.

Yarışın en şanssız isimlerinden George Russell''ın aracının motoru 18. turda bir anda alev aldı. İngiliz sürücü aracını kenara çekmek zorunda kaldı ve yarışa devam edemedi.

Yarışın bitimine son iki tur kala verilen gridden yeniden startta yaşanan karmaşanın ardından alınan kararların sonucunda oluşan dizilim ise şöyle:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar